Glasbena šola Sežana
GLASBENA ŠOLA SEŽANA
Kosovelova 4b, 6210 SEŽANA
t: 05 7301 220, f: 05 7342 587

Obvestila

Finish Line Coupon Code 2014
SEP
20
20.9.2014 | Uroš Barič
IN MEMORIAM
IGOR KOS ( 22.7.1948 – 6.9.2014 )

So učitelji, ki jih srečuješ dan za dnem, leto za letom, a se jih po končanem šolanju skoraj ne spomniš več. In so učitelji, ki v tebi pustijo sledi, za vedno. Moj prvi učitelj kitare je bil tak. Še vedno slišim njegov raskav glas in vidim njegov nasmešek, ko me je pozdravil na vsaki uri kitare.
 
To niso bile samo ure kitare z dolgočasnimi vajami tehnike. Z Igorjevo pomočjo sem se hitro naučil igranja akordov, glasbene spremljave in improvizacije, spominjam se, kako mi je pomagal pri skladanju prvih pesmi, ki sem jih potem ponosno zaigral na nastopih.

Igor je imel glasbo preprosto rad in to ljubezen je znal prenesti na svoje učence. Njegov širok pogled na glasbo in življenje samo me je vedno znova očaral, ob njem sem spoznal, da je glasba več kot le skupek not na papirju in da je kitara veliko več kot le kos lesa.

Prvi me je tudi peljal v studio Hendrix, kjer se mi je odprl nov svet - snemanje in produkcija, ki vse od zaključka študija spremljata moje glasbeno ustvarjanje.

Igor ni znal reči ne, nanj si se vedno lahko zanesel in vsakomur je nesebično priskočil na pomoč, kar je bilo zanj nekaj povsem samoumevnega, kot da ni vredno besed. Ko sem izrazil željo, da bi se rad naučil igrati električno kitaro, mi je dal celo vrsto napotkov, mi pomagal kupiti instrument in na prvem koncertu našega šolskega benda sam poskrbel za ozvočenje.

Ja, Igor je bil tak. Brez velikih besed, pa vedno na razpolago. In učenci zanj nikoli niso bili številke, ne glede na to, koliko talenta so pokazali. Tudi po končanem študiju sem se vedno znova razveselil srečanja z njim - na mojih koncertih, ki se jih je z veseljem udeleževal, pa tudi kar tako, na cesti, ko sva se spomnila starih časov in se pomenila - o glasbi, seveda.

Ob pripravah na izdajo moje prve samostojne plošče sem se veselil, da ga bom spet videl med poslušalci. Pa ga ne bo zraven, njegovega nasmeha ne bom več videl in ne slišal njegovega raskavega glasu. A vendar bo delček njega z menoj. Igor je v meni za vedno pustil sled.

Uroš Barič, njegov učenec in član kolektiva GŠ Sežana
 
 
Nazaj na prejšnjo stran