Glasbena šola Sežana
GLASBENA ŠOLA SEŽANA
Kosovelova 4b, 6210 SEŽANA
t: 05 7301 220, f: 05 7342 587

Obvestila

Finish Line Coupon Code 2014
OKT
10
10.10.2016 | GŠ Sežana
ALJAŽ MAURIČ 3. MESTO V KATEGORIJI A
Aljaž Maurič, je kot edini slovenski tekmovalec na mednarodnem tekmovanju »PIF – Concorso Internazionale di Fisarmonica« v italijanskem Castelfidardu, s svojim vrhunskim nastopom in rezultatom predstavil glasbeno šolo Sežana, Kras in Slovenijo.
 
Kot je že znano, je dvanajstletni učenec glasbene šole Sežana, Aljaž Maurič eden najbolj perspektivnih mladih glasbenikov na klasični harmoniki.

Po uspešnih zadnjih letih šolanja, kjer je prejel številne prve nagrade na različnih mednarodnih tekmovanji in navduševal tako publiko, kot strokovno žirijo, se je Aljaž, pod mentorstvom prof. Mikele Uršič, udeležil enega najbolj prestižnih mednarodnih tekmovanj klasične harmonike, Premio e concorso Internazionale di Fisarmonica, v italijanskem Castelfidardu.

Castelfidardo je čudovito mestece, v regiji Marche, kjer se vse vrti okoli harmonike. Mesto je daleč naokoli poznano po številnih tovarnah in delavnicah, v katerih proizvajajo harmonike, zato mesto dejansko  živi s harmoniko in z  glasbo.

Premio e Concorso Internazionale di Fisarmonica je potekalo od 22. - 25.9.2016. To je velika manifestacija in tekmovanje, ter prostor, kjer se zbere celotna harmonikarska elita iz celega sveta. Tekmovanje je gostilo 41 članov strokovne žirije, ki je ocenjevala celotno tekmovanje, kar potrjuje kvaliteto in kvantiteto tekmovanja. Tekmovanje ocenjuje mednarodna žirija, ki je sestavljena iz eminentnih glasbenikov, pedagogov, skladateljev, ter dirigentov. Na letošnjem tekmovanju so se predstavili tekmovalci iz 34 – ih držav. Aljaž je bil edini Slovenec, ki je s svojim 3. mestom v kategoriji »A - Klasična harmonika do 12. let«, odlično predstavil Sežano, Kras in Slovenijo.
 
Dosežen rezultat, je velik uspeh za mladega harmonikarja, kraj in glasbeno šolo, saj je Castelfidardo eden od najtežjih tekmovanj za klasično harmoniko na svetovni ravni, kjer lahko tekmujejo tudi otroci. Aljaž je s svojo muzikalnostjo, tehnično pripravljenostjo in marljivostjo dokazal, da sodi v sam svetovni vrh. 
 
 
 
Nazaj na prejšnjo stran