Glasbena šola Sežana
GLASBENA ŠOLA SEŽANA
Kosovelova 4b, 6210 SEŽANA
t: 05 7301 220, f: 05 7342 587

Obvestila

Finish Line Coupon Code 2014
DEC
5
5.12.2016 | GŠ Sežana
GOSTOVANJE NAŠIH PIANISTOV V ŠPETRU V BENEČIJI
Na pobudo naše učiteljice Vilme Padovan je prišlo do sodelovanja naše šole z Glasbeno matico iz Trsta, ki ima svoj oddelek tudi v Špetru v Benečiji. Stekli so pogovori in določen je bil datum našega gostovanja.
 
Klavirski pedagogi so izbrali program in že na začetku šolskega leta pričeli pripravljat učence za projekt Naši sosedje – Italija. V eni šolski uri je nastopilo preko 20 učencev, ki so igrali samo skladbe italijanskih avtorjev.
 
Poleg samega igranja pa so prebrali tudi nekaj zanimivosti o Italiji ter podkrepili še s projekcijo na velikem platnu. Tekst in fotografije so pripravile učiteljice same. Najprej smo izvedli koncert v Sežani v Vrabčevi dvorani 23. 11. ter ponovili koncert 30. 11. v Špetru. Na poti tja smo si ogledali Čedad in njegove zanimivosti, ter se fotografirali na znamenitem Vražjem mostu pred vhodom v mestno jedro.
 
Sam koncert smo izvedli v prostorih GM Trst oddelek Špeter, za učence tamkajšnje dvojezične šole, ki je edina dvojezična šola v regiji. Po nastopu so nas lepo pogostili v šolski jedilnici. Za konec smo si ogledali še muzej Slovensko multimedijsko okno ( SMO ), ki je zelo lepo urejen in podkrepljen z vsemi mogočimi medijskimi pripomočki, kar je bilo seveda našim učencem še toliko bolj všeč ter zanimivo.
 
Polni novih spoznanj in vtisov smo se v popoldanskem času vračali proti domu.
 
Nazaj na prejšnjo stran