Glasbena šola Sežana
GLASBENA ŠOLA SEŽANA
Kosovelova 4b, 6210 SEŽANA
t: 05 7301 220, f: 05 7342 587

Obvestila

Finish Line Coupon Code 2014
APR
4
4.4.2018 | Ivo Bašič
MEDNARODNO TEKMOVANJE MLADINSKIH PIHALNIH ORKESTROV MUSICUP 2018 (UD)
Na 2. mednarodnem tekmovanju mladinskih pihalnih orkestrov MUSICUP v Vidmu je sodeloval tudi Šolski pihalni orkester  Glasbene šole Sežana. V orkestru je sodelovalo 66 mladih glasbenikov, ki obiskujejo pouk na treh lokacijah v Sežani, Divači ter Komnu. 
 
Orkester smo projektno združili na pobudo naših dirigentov z ciljem promocije, dvigovanje nivoja med najmlajšimi godbeniki, druženja med generacijami ter spoznavanja tudi drugih orkestrov v Italiji. Orkester so pripravili mentorji Erik Žerjal, Irina Perosa ter Matija Tavčar, ki je orkestru tudi dirigiral. Na samem tekmovanju je sodelovalo 17 orkestrov v treh disciplinah. Naš orkester pa je izbral B – kategorijo, kar bi pomenilo srednjo težavnostno stopnjo. Tekmovanje je potekalo v prekrasnem gledališču »TEATRO NUOVO GIOVANI « v Vidmu. Dvodnevno tekmovanje je ocenjevala tričlanska žirija v zasedbi: predsednik žirije Lorenzo Pusceddu (I), kot člana pa Armando Saldarin (I) ter Hans Brunner iz Avstrije. Organizacija tekmovanja je bila na zelo visokem nivoju, kar gre zahvala članom pihalnega orkestra Castions di Strada (UD), ki so poskrbeli da je vse potekalo tekoče in brez kakršnih koli zapletov. Pohvalimo lahko tudi obisk tekmovanja, kajti teater ki sprejme 1200 obiskovalcev, je bil oba tekmovalne dneva zelo lepo obiskan. Na slavnostni podelitvi pa skoraj do zadnjega kotička poln. Tudi nekaj naših staršev nas je prišlo bodrit, kar je zagotovo pripomoglo v boljšemu vzdušju med našimi člani in je tudi zelo pohvalno.
 
Orkester se je predstavil s tremi skladbami. Poleg ogrevalne skladbe je bila obvezna skladba The spitit from snow`s island, ki smo jo po ocenah komisije zelo dobro odigrali. Sledila je še skladba po lastnem izboru Challenger deep ter nestrpno čakanje do naslednjega dne, ko je sledila podelitev nagrad in priznanj. Naš več mesečen trud in angažma je bil nagrajen z 83,33 točkami, kar je pomenilo odlično drugo mesto v B – kategoriji. Poleg spominske plakete, pa je orkester prejel tudi pokal ter darilo uradnega pokrovitelja mini trobento, ki bo služila za pouk najmlajših trobentačev na šoli ter upamo navdih vsem, ki bodo s ponosom igrali nanjo. Poleg nagrad in priznanj pa so naši mladi glasbeniki lahko zelo ponosni, da so imeli možnost nastopanja v tako eminentnem gledališču. Seveda upamo, da se čez dve leti na 3. Tekmovanju v Vidmu (I) spet vidimo.
 
Ravnatelj GŠ Sežana; Ivo Bašič 
 


 
Nazaj na prejšnjo stran